Meghívó
Szívműtöttek-szívsebészek focimeccs

Időpont: november 17., szombat: 10 óra (félidők hossza 20-25 perc).
Gyülekezés: 3/4 10-től!
Helyszín: BSE Városmajori Sportcsarnok (Bp, Városmajor utca 61.)
Megközelíthető: Maros utca felől, vagy parkolni a klinikánál és onnan 200 m-es séta!

Szív-műtöttek és szívsebészek 11-11 fős csapata méri össze foci tudását szombaton. A Városmajori Klinika szívsebészei és egykori betegei a foci gálával szeretnék felhívni a figyelmet a szívműtét utáni aktív, sportos életvitel lehetőségére és fontosságára. A mérkőzés fővédnöke Hatala József Országos Rendőrfőkapitány, aki személyesen részt is vesz a mérkőzésen. A játékosok között újszíves, műbillentyűs, aortagyök cserén és bypass műtéten átesett hajdani beteg is van.

A mérkőzés kezdőrúgásait Szabó Zoltán professzor, Grosics Gyula és Rozsinszky Réka végzi el. Szabó professzor végezte el Magyarország első sikeres szívátültetését (1992.01.03.), Rozsinszky Réka a közelmúltban esett át sikeres szívátültetésen, Grosics Gyulát, az aranycsapat tagját, a Nemzet sportolóját pedig nem is kell bemutatnom!

A mérkőzés alkalmával mondunk köszönetet a Baptista Szeretet Szolgálatnak azon segítségért, melyet a transzplantált betegek korai rehabilitációjához nyújtott!

Az idei mérkőzés centenáriumi, tisztelgés az évszázados városmajori gyógyító munka előtt, hiszen a Városmajori Klinika öreg épületében 100 évvel ezelőtt indult meg a gyógyító munka, 1952-ben pedig a szívsebészet. Az elmúlt 60 évben megközelítően 30.000 szívműtétet végeztek a klinikán. Egyik legrégebben műtött betegük, E. János, akit 55 évvel ezelőtt operáltak 20 éves korában, és most is köztünk van. Az ő és a sok ezer megoperált beteg története is bizonyítja, hogy az időben elvégzett, sikeres szívsebészeti beavatkozások után lehetőség van az aktív életvitelre. Az egykori pácienseink között nagyon sokan aktívan sportolnak: fociznak, teniszeznek, kerékpároznak, kocognak, vitorláznak, úsznak, de még olyan betegük is volt, aki 85 éves kora ellenére és szívműtéte dacára továbbra is ejtőernyőzött.

A meccs ideje alatt, 10-14 óra között önkéntes véradásra van lehetőség!
Segítsük együtt a szívműtétre váró betegeink műtéti vérigényének biztosítását!!
A Véradáson résztvevő orvostanhallgatók között könyveket sorsolunk ki!

Barátsággal hívogatok Mindenkit, beleértve a Városmajori Nagycsalád minden Tagját az aktív részvételre!

Szabolcs Zoltán dr.
profilvezető szívsebész
20-825-8050